Blog

Ausztriában kutyakozmetikusként

Hepp Diána Ausztriában is boldogul kutyakozmetikusként

Hepp Diána 2010 óta él a párjával Ausztriában, pedig eredetileg csak néhány hónapra mentek ki. Nem bánták meg, hogy ott ragadtak. Diána a kutyákat világéletében szerette, de a kutyakozmetikusi pályához kicsit rögös út vezetett. Idén év végén azonban megnyitja első szalonját, és azt tervezi, hogy kiállításokra készít fel kutyákat, és beleveti magát a kreatív kutyakozmetika világába.

Adatkezelési kérdések a kutyakozmetikákban

Adatkezelési kérdéseket járunk körbe cikkünkben

„Micsoda hülyeség!” – mondhatja egy kutyakozmetikus, ha meghallja, milyen adatkezelési szabályokat ír elő a GDPR- rendelet az ő számára is. Dr. Sümegi Zsombor adatvédelmi szakértő (www.gdprszakerto.hu) szerint bizonyos szempontból igaza van, hiszen egy olyan bürokratikus előírásról van szó, ami minden cégre vonatkozik, de a törvény betartása kötelező. Másrészt így lehetősége is nyílik arra, hogy a kutyakozmetika megvédje magát egy dühös vendégtől vagy munkavállalótól.

A kutyamasszázs nem luxus

A kutyamassszázs szinte minden kutyának jót tesz

A kutyamasszázs olyan dolog, amivel egyelőre az állatorvosok, a kutyakozmetikusok és a gazdik is ismerkednek Magyarországon. Pedig hatalmas lehetőség van benne: kiválóan kezelhetők vele a házi kedvencek mozgásszervi problémái, és többek között létezik sport-, energetizáló vagy frissítő masszázs is. Karg Mónika terápiás kutyamasszőrrel beszélgettünk.