Állatvédelmi online felmérés kezdődött

Állatvédelmi online felmérés indult

Állatvédelmi társadalmi párbeszéd indult, online kérdőív formájában várják a lakosság véleményét – jelentette be Nagy István agrárminiszter a NOÉ Állatotthonban.

A tárcavezető ismertette: a kormány és az Agrárminisztérium törekszik arra, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését a lakosság körében. Ebben a szellemben indítja el a társadalmi párbeszédet is. Ennek célja, hogy biztosítsák a kölcsönös információcserét, a szorosabb együttműködést az ágazatot érintő jogszabályok előkészítésében, valamint az átfogó programok és stratégiai dokumentumok megalkotásában.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott hozzátette, hogy az állatvédelemi online felmérés március 7-ig tart, addig várják a véleményeket, az allatvedelem.kormany.hu oldalon. Mindenki elmondhatja, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről: többek között az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogadásáról, a pirotechnikai szabályokról, vagy az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről. Az online kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe.

Állatvédelmi Központ is alakult

A témához kapcsolódó hír, hogy Állatvédelmi Központ alakult az Állatorvosi Egyetemen. Az intézmény az Állatorvostudományi Egyetem új szervezeti egységeként 2021. január elsején kezdte meg működését. Feladata az edukáció mellett, hogy tudományos hátteret biztosítson az állatvédelem területén dolgozó valamennyi szereplőnek.

Az új jogi, elemző és módszertani központ az állatvédelemmel foglalkozó tudományágakat fogja össze. A tudomány oldaláról támogatja a hazai állatvédelem fejlődését, hozzájárul a társadalmi szemléletformáláshoz, a felelős állattartás fontosságának tudatosításához – emelte ki Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora.

 Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos szerint mérföldkő a központ létrehozása. Az Állatvédelmi Központ ami tudományos és szakmai alapon támogatja az állatok védelmében tett intézkedéseket. (MTI)

Fotó: MTI, Szigetváry zsolt

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá