Mit mond neked az Uggie név?

Uggie lett az elmúlt hűsz év legnagyobb kutyasztárja

Láttad A némafilmes című filmet? Ha igen, rémlik-e Uggie, a filmben szereplő Jack Russel terrier? Jegyezzük meg a nevét, kitüntetést kapot: neki ítélték a cannes-i fesztivál fődíját „filmes kutyák” kategóriában, pedig nagyon nagy volt a verseny.

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a díjért folyó versenyben szerepelt még Otis, a Jóban-rosszban kutyasztárja, a Fel! című animációs filmből Dug, a beszélő golden retriever és a tavalyi győztes, a Volt egyszer egy Hollywood kutyasztárja, Sayuri is. Omar Von Muller, Uggie gazdája egyébként dolgozott a Tarantino-film befejező, kutyás akciójelenetében is – írja az MTI.

A filmes kutyák díját 20 éve adják át hagyományosan a Croisette-en a cannes-i filmfesztivál idején. A 73. cannes-i fesztivál 2020. május 12. és május 23. között tervezték megrendezni a Cannes-i Kongresszusi és Fesztiválpalotában, azonban a 2020 elején Európára is átterjedt COVID–19-pandémia miatt nem tartották meg a Wikipedia beszámolója szerint.

Uggie lett a győztesek győztese

A fesztivál programjába felvettek ugyan filmeket (ezek a forgalmazás során viselhetik a « Cannes 2020 » címkét), de zsűrizés hiányában díjakat nem osztottak ki. A filmes kutyák díját is másképpen adták ki, mint eddig: a jubileum alkalmából a szervezők úgy döntöttek hogy idén az eddigi győztesek közül választják ki az elmúlt két évtized legjobbját. A Palm Dog of Palm Dog-díjat a néhai Uggie kapta.

A virtuális ceremóniát a Palm Dog-verseny honlapján tartották. A 2015-ben kimúlt Uggie gazdája, Omar von Muller egy különleges nyakörvet vehetett át a szervezőktől. „Uggie nagyon büszke lett volna, örökre megőrizzük ezt a díjat” – mondta el Muller. Mint hozzátette, a kutya dublőre, Dash viseli majd a nyakörvet. Dash szintén részt vett A némafilmes forgatásán, és ha kellett, helyettesítette Uggie-t.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá