Átkozmetikázott kutyakozmetika Tolnán

A kutyakozmetika május elején újult meg

„Nagyon tetszik a színvilága és a harmóniája! Szuper jó lett!” „Zseniális.” „Pazar.” „Igen szép és igényes üzlet!” „Csodaszép szalon lett” – így látták az egyik Facebook-csoportban a kommentelők a tolnai New YORKI kutyakozmetika új designját. De beszéljenek inkább a képek!

„Három éve vettünk egy házat Tolnán, amihez egy saját utcafronti üzlet tartozik. Ott kapott helyet a Pakson már bejáratott üzlet. Arra gondoltunk, hogy a 20 kilométeres távolság miatt sokan elmaradnak a vendégeink közül, de nem így történt. Nagyon sokan jönnek a régiek, és sokan vannak újak is” – mondja a New YORKI kutyakozmetika tulajdonosa, Márkos Levente.  

A tolnai szalon portálja
Az utcafront, akol a kutyakozmetika helyet kapott – a kép még karácsonykor készült

„A nagy üzlethelyiséget úgy rendeztük be, hogy a gazdik épp olyan jól érezzék magukat, mint a kutyusok. Én évek óta bútorfelújítással foglalkozom, ezért mindig van, amivel berendezzük az üzletet. Eddig kicsit country-vintage stílusban fehér bútorok voltak bent, most kicsit kényelmesebbre váltottunk” – mondja Levente felesége, Zita. „Művészlélek, a kreativitás benne van. Mindent ő csinált, mi csak segítettünk, meg lehet bízni az ízlésében” – teszi hozzá Levente.

A képen egy vendég várja a kutyusát egy kávé mellett
A képen egy vendég várja a kutyusát egy kávé mellett, az üzlet pedig még designváltás előtt áll

A szalon új designt kapott

„Nem hívunk lakberendezőt. A tervek az én fejemben születnek. A férjem és fiam sokat segítenek. Általában nem szólnak bele mit, hogyan csináljak, kivéve most. Ugyanis én fekete kanapékat szerettem volna, hogy olyan jó „pasis” környezet legyen, de a férjem, amikor meglátta ezt a bordót, azt mondta neki EZ KELL!!! Hát győzött, végül is a szomszédunkban lévő használtbútor boltban vásároltuk” – mondja Zita.  

Bordó kanapékat kapott a helyiség, pedig Zita feketét akart
A bordó kanapékhoz Levente ragaszkodott

„Soha nem veszünk új dolgokat, mindig használtat, azt próbáljuk újjávarázsolni. Ami új, az a Diegóban vásárolt akciós linóleum, amivel eltüntettük a retró sárga padlócsempét. Úgy számolom, hogy 200 ezer forintnál nem sokkal többet költöttünk rá. Ami nagyon sok, az a sok munkaóra, amit erre áldoztunk, de azt nem számoljuk!” – mondja Zita.

A szalon az újrahasznosítás jegyében újult meg
Szinte minden használt tárgyak felújításával született

A vendégeinknek nagyon tetszik. Mindenki észreveszi, megdicséri. Van egy falunk, ahová a vendégeinktől kapott fotókat rakjuk a kedvenc kutyusaikról. Nagyon sok kutyás relikviát kapunk, amiket nagy szeretettel ki is rakunk.

A sínen futó, egyedi ajtó
A sínen futó ajtó és a „kutyás” fal egy részlete

Egy korábbi cikkünkben mi is javasoltuk, hogy használjátok ki a karanténban töltött időt. „Április utolsó hetében szabadságot vettem ki, felújítottam a bútorokat, elkezdtük a kipakolást és a falfestést. A festést a plafonnal kezdtem, majd a falakkal folytattam” – meséli Zita.

A csillár is a különleges darabok egyike
A sajátos hangulatú csillár
A plafon egyedi falfestést kapott
A plafon különleges festést kapott

Aztán egy komód, egy öreg láda készült. Egy feleslegessé vált kovácsoltvas jellegű ajtóból valamint a pécsi vásárban szerzett keretekből készültek a fali dekorációk.

A régi láda az üzlet várójába került
A régi láda

A pécsi vásárból származik a falat díszítő keret
pécsi vásárban vett keretekből lett dekoráció

Egy varrógép-állványból készült az íróasztal. A ferde falra egy tábla gipszkartonra készült faldekor került, amit még a karácsonyi kirakatomba készítettem.

A varrógépasztal a szalonban kezdett új életet
A varrógépasztal második élete

A május elsejei hétvégén befejeződött a munka. Hétfőn reggel már az új helyre érkezhettek a vendégek.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá