Miért szükséges a felelősségbiztosítás?

A felelősségbiztosítás nagyon előnyös

Még a legtapasztaltabb, legelkötelezettebb kutyakozmetikus sem tud felkészülni minden váratlan helyzetre, néha bizony történnek balesetek. Ilyenkor jelenthet segítséget a felelősségbiztosítás, amelyről cikkünkben megtudhatod a részleteket.

A kis kedvencek kozmetikai kezelései egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem csoda, hiszen napjainkban az ebek családon belüli szerepe is megváltozott. Váratlan helyzetek bármikor adódhatnak.

Leírunk néhány megtörtént esetet, amelyek során biztos lehetsz abban, hogy melletted áll a biztosító, ha rendelkezel felelősségbiztosítással.

Fürdetés közben

  • Jesse-nek belement a víz fülébe, amitől begyulladt. A gazdi állatorvoshoz vitte, aki közölte, hogy a víz a kutyakozmetikában került a fülbe, ezért most orvosi kezelés szükséges.

Természetesen a gazda a költségeket a kisállat-kozmetikuson hajtotta be, mert őt tartotta felelősnek a történtekért.

Nyírás, körömvágás és tappancsszőr-igazítás közben

  • Tapi először járt a kozmetikában. A nyírógép hangjától megijedt, a legrosszabb pillanatban ugrott, így lett egy sebe. Bár a kozmetikus hölgy lekezelte a sérülést, a kutya ennek ellenére pár nap múlva orvoshoz került.
  • Fickó problémás kutya, tudta ezt a kozmetikus is. A karomvágásnál tartottak, amikor a gazdi felállt a székről, és mivel a kutya azt hitte, hogy indulnak haza, olyan szerencsétlenül ugrott le az asztalról, hogy kitört egy foga.

Az orvosi költségek mindkét esetben a kozmetikus pénztárcáját rövidítették meg.

Nem csak a kis kedvencek sérülhetnek 

  • Az épületben várakozó ügyfél alatt leszakadt az előtérben elhelyezett pad, az ügyfél 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és a kabátja is tönkrement.
  • Az épület tetején lévő cégtábla meglazult és rázuhant egy ott parkoló autóra, amelyben anyagi kár keletkezett.

Tevékenységi felelősségbiztosítás

  • A biztosított üzemeltetésében lévő üzlethelyiség belső tere úgy van kialakítva, hogy a padozatán szinteltolódás van. Erre a szinteltolódásra semmilyen tábla nem figyelmeztette az ügyfelet. Egy nézelődő (zongoraművész) nem vette észre a lépcsőt, elesett, és csuklótörést szenvedett. A baleset következtében csuklóját a jövőben nem tudja rendesen mozgatni, így karrierje kettétört.

Kárigény: ápolási költség, mosatási költség, hozzátartozók költségei (pl. látogatás), esetleg átképzési költség, elmaradt vagyoni előny (a betegség idejére esett volna egy külföldi fellépése, így kárként merül fel a vendégszereplés tiszteletdíja).

Sérelemdíj-igény: mivel a baleset következtében a károsult testi épségéhez fűződő személyiségi joga sérült, ráadásul jelentős hátrány is érte (karrierje kettétört), megalapozott lehet több százezer forint sérelemdíj is.

Hogyan segít a felelősségbiztosítás?

Tevékenységi felelősségbiztosítás keretében a biztosító megtéríti a személysérüléses károkat és a szerződésen kívül okozott dologi károkat.

A szolgáltatói felelősségbiztosítás azon kártérítési követelésekre nyújt fedezetet, amelyeket szerződéses partnereinek okozott a szolgáltatás teljesítése során vagy hibás teljesítése következtében.

A felelősségbiztosítás esetében a biztosítási esemény olyan, másnak okozott kár miatti kártérítési kötelezettség, amelyet a magyar jog szerint jelen szerződés biztosítottjának kell teljesítenie, és amelynek a teljesítése alól a biztosítottat a biztosító jelen feltételben meghatározottak szerint mentesíti.

A felelősségbiztosítás díjáról a következő táblázatból tájékozódhatsz:

Ha az ajánlat felkeltette az érdeklődésedet, e-mailben ITT érdeklődhetsz Borbély Sándornénál, vagy ERRE a linkre kattintva kérhetsz bővebb információt. (X)

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá