A vendég a legfontosabb a válságban is!

Válság idején is a vendég álljon a fókuszban

Akár nyitva van a kutyakozmetikád, akár nincs, egy dologra oda kell figyelned: maradjon meg a kapcsolat a vendég és közötted, sőt kösd őket a korábbinál szorosabban magadhoz. Hogyan? Adunk pár jól bevált tippet.

Ne veszítsd el a kapcsolatod a meglévő vendégeiddel! Maradj látható például a Facebookon: oszd meg a vicces képeket, videókat. A hozzád járó gazdik szeretik a kutyákat, szívesen néznek róluk vicces videókat, jópofa képeket. Csatlakozz állatbarát csoportokhoz, ott sok ilyet találsz.

Saját kutyádról is posztolhatsz cuki fotókat
Fotó: pxhere.com

Ez a rendrakás ideje

Ha nem is vagytok bezárva, valószínűleg sokkal kevesebb a vendég, mint lenni szokott. Most lehet megpucolni az ablakokat, a poros gázcsövet, a radiátorokat, és rendet rakni az összes fiókban és szekrényben, amire eddig nem volt idő. Vagy engedd szabadon lakberendezői hajlamodat: hol mutatna jól egy bekeretezett fotó? Feldobná-e a helyiséget egy új függöny vagy egy frissen festett fal? A megújult kutyakozmetikáról persze mehet egy fotó is a Facebookra.

Sőt: ha az üzlet rendben van, egy rövid videós túrán mutasd be a környékkel együtt. A régi vendégeknek is jó egy kis emlékeztető, az újak számára pedig megkönnyíted a belépést. Mindenki szívesebben megy olyan helyre, ami legalább egy kicsit ismerős.

Tegyél rendet a virtuális térben is. Fel kell-e frissíteni a weblapodat? A nyitva tartási idő rendben van? A fotókat mikor frissítetted utoljára? Egy izgalmas kép csodát tud tenni. ITT írtunk arról, milyen ingyenes, legálisan használható képletöltő oldalakon érdemes szétnézni. A Facebook-oldalad is rendszeresen frissül, a borítókép ízléses és aktuális? Ha már a vizualitásnál tartunk, vedd szemügyre a logódat is: lehet, hogy most lenne érdemes újat terveztetni. Nem kerül most sokba, és egy grafikus is egy kis pénzhez jut. EBBEN a cikkben adtunk egy tippet arról, hogyan érdemes grafikust keresni.

Azt add, amire a vendégeknek szükségük van

Nyújts a vendégeknek olyasmit, amire szükségük van! Ha a gazdi nem tud, vagy nem akar elmenni kutyakozmetikushoz, akkor bizony már ráférne a kutyájára egy kezelés. Weboldaladon vagy a Facebookon ossz meg velük pár otthon is alkalmazható tippet fotóval vagy videóval arról, hogyan végezhetnek el ők maguk is néhány egyszerűbb beavatkozást. Jó érzés, ha megoldást adsz nekik egy problémájukra. Érdemes azt sugallni nekik, hogy rád a bajban is számíthatnak.

A gazdik szívesen veszik az otthon bevethető tippeket szakemberektől, amíg nem tudnak kutykozmetikába járni
Fotó: pxhere.com

Légy te a nap hőse! Nem tudom, ki mennyire tanulta azt otthon, hogy szerénynek kell lenni. Hát nem okvetlenül. Tégy jót, és posztold ki a közösségi médiában. Biztosan van a közeledben állatmenhely, adományozz nekik egy tálca kutyaeledelt – nem baj, ha akciós –, így mindenki jól jár: a nehéz helyzetben lévő kutyák ételhez jutnak, te pedig kapsz egy jó pontot a vendégektől. Ha tudsz varrni, varrj maszkokat, és tedd ki az üzleted elé egy kosárba egy ilyesmi felirattal: Nincs maszkod? Vegyél egyet! Ha kimostad 60 fokon, már használhatod is! ITT találod a Semmelweis Egyetem útmutatóját arról, hogyan kell otthon maszkot varrni.

Sokan utalványrendszert hoztak létre

Fizessen a vendég most, jöjjön később. Ha nincs bevételed, kérhetsz pénz a vendégeidtől. Kövesd az éttermek, színházak, múzeumok példáját: azért, hogy életben tudjanak maradni, azt kérik a vendégeiktől, fizessék ki a fogyasztásukat most, és később váltsák be a kapott utalványt. IDE és IDE kattintva olvashatsz egy hasonló kezdeményezésről. Te is létrehozhatsz támogatói utalványokat akár 500, 1000 vagy 5000 forint értékben. A vendégeidnek valószínűleg nem sokat számít ez az összeg, a te üzleted túlélését viszont megkönnyítheti.

A vendégek sok esetben hajlandók fizetni azért, hogy kedvenc szolgáltatójuk ne menjen csődbe
Fotó: pxhere.com

Az egész éves marketingstratégia kidolgozása keményebb dió lehet, de a visszaeső forgalom ennek átgondolására is lehetőséget teremthet. Ez a téma nem fér ennek a cikknek a keretei közé, de hamarosan részletesen is olvashattok róla.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá