Tenyésztők és korlátozások

A tenyésztők a koronavírus miatt nem szállíthatnak állatokat Olaszországba

A tenyésztők számára a magyar állategészségügyi hatóság további intézkedésig megtiltotta, hogy kereskedelmi célú kutya- és macskaszállítmányokat indítsanak Olaszországba. A tiltás oka a legális kereskedelem feltételeinek hiánya.

A tenyésztők Magyarországról sem szállíthatnak OLaszországba macskát és kutyát értékesítésre, miután az olaszországi kisállat-kereskedések a koronavírus-járvány miatt zárva tartanak. Az állatok adás-vételét a kijárási tilalom sem teszi lehetővé – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel, miután egyeztetett az olasz hatósággal.

A tenyésztők a Nébih oldalán találhatják meg a legfrissebb információkat
Fotó: Pixabay

A tenyésztők a Nébih oldalán elérhetik a friss információkat

A Nébih azt javasolja az állatszállítással foglalkozó vállalkozásnak (akár haszon-, akár kedvtelésből tartott állatról van szó) és a tenyésztőknek, hogy kísérjék figyelemmel az EZEN az oldalon  oldalon elérhető információkat. Ha kérdésük van, a hivatal ügyfélszolgálatához is fordulhatnak az ugyfelszolgalat@nebih.gov.hu címen.

Eközben a kutyakozmetikák közül sokban már elindult az élet. Némelyik várt a nyitással, de előbb-utóbb valószínűleg mindegyik megteszi ezt a lépést.

Forrás: MTI
Nyitókép: Pixabay

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá