5 egyszerű és gyors húsvéti dekorötlet

A húsvéti dekoráció idén sokszor a lakást díszíti, nem a kutyakozmetikát

Idén furcsa húsvétunk lesz a koronavírus-járvány és a kijárási korlátozás miatt. Én azt javaslom, tartsátok meg az ünnepet, ha nem is úgy, mint máskor. Otthon, csendesebben, de szépen kitakarított és kidekorált lakásban. Ehhez mutatok most néhány könnyen megvalósítható ötletet – jövőre ezeket az üzlet feldiszítésére is lehet használni.

Nyuszis kopogtató

Ezt a minimalista díszt pillanatok alatt el lehet készíteni, és igazán feldobja a bejáratot. Kreatív boltokban lehet natúr fából készült nyuszikat venni, vagy az ügyesebbek dekopírfűrésszel maguk is kivághatják őket falapból egy sablon alapján. A nyuszikat vagy koszorúba rögzítheted, vagy – ha a forma olyan, például több figura van egymás mellett – önállóan, szalaggal díszítve is kiteheted az ajtóra.

Amire szükséged lesz hozzá: natúr fa nyuszis alap, rózsaszín és türkizkék festék, madzag, szalag

A natúr nyuszikat könnyű kifesteni, azután vagy koszorú részeként, vagy önállóan díszíthetik az ajtót
Fotó: Pixabay

Arany tojások

A bronz színű sprayfesték és a virágok garantálják a luxus érzésű tavaszi hangulatot. Fesd be a főtt vagy kifújt tojásokat bronz festékkel, és helyezd el őket a kutyakozmetikában. Az aranyszínű, kifújt tojások barkaágakra függesztve is nagyon jól mutatnak.

Amire szükséged lesz: bronz festékspray, főtt vagy kifújt tojások, tojástartó vagy ágakból készített fészek


Az elegáns aranytojások luxushangulatot keltenek
Fotó: Pxfuel

Origami nyuszis füzér

Nagyon mutatós kis díszt készíthetnünk színes papírokból is. Ezeket a nyuszikat igazán egyszerű elkészíteni, és még a gyerekeket is bevonhatod az elkészítésébe, főleg ha a karantén idején úgyis otthon vannak.

Amire szükséged lesz: origami papír, fehér pompomok, zsinór

Az egyik típusú nyuszis garland készítésénének leírását itt találod >> Angol nyelvű, de a képek alapján is el lehet igazodni.

Az origami nyuszi fillérekből elkészül, és nagyon látványos garland lehet az eredmény
Fotó: Freepik

Tollas fa

Ideje szakítani a hagyományokkal, akasszunk tollakat a „húsvéti fánkra” a megszokott tojásdíszek helyett. Az egyik megoldás, ha tollakat veszel kreatív boltban, de az is járható út, ha a pasztell tollakat scrapbook papírból készítted el, ezek igazán illenek az évszak színeihez. Scrapbook papírt interneten is lehet rendelni, ha beírod a keresőbe, számos helyet találsz.

A pontos leírást itt találod >>

Amire szükséged lesz: scrapbook papír, festék, faágak és ragasztó

A színes tollak is jól mutatnak a tojásfán
Fotó: Pixabay

Pasztell befőttesüvegek

Fess le néhány befőttesüveget pasztell színű akrilfestékkel, várj néhány napot míg teljesen megszárad, majd tegyél bele tavaszi virágokat.  Az üvegekre nyusziarcot vagy egyéb mintá tis festhetsz. Engedd el a fantáziádot, légy kreatív!

Amire szükséged lesz: befőttes üveg, akrilfesték

Bármilyen színre kifesteheted az üres befőttesüvegeket
Fotó: Needpix

A cikk elkésztésében Nagy Katalin Judit lakberendező segített.
Katusa Design

Nyitókép forrása: Pixabay

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá