Hétmillió forintért adtak el egy pásztorkutyát

A világ legdrágább pásztrokutyája

A világ legdrágább pásztorkutyája lett egy angliai border collie, amely 18,9 ezer fontért (hétmillió forintért) kelt el egy észak-yorkshire-i árverésen.

A két és fél éves Megant Emma Gray pásztor bocsátotta árverésre, aki pásztorkutyák tenyésztésével és képzésével foglalkozik. Gray saját korábbi rekordját döntötte meg, tavaly egy hasonló kutyát 15 ezer fontért adott el. Megan számos nagyon jó teljesítményű pásztorkutya leszármazottja, és nagyon lenyűgöző vérvonala van – emelte ki a tenyésztő.

A csodakutya Oklahomába kerül

„Nagyon szokatlan, hogy egy ilyen kutya a piacra kerüljön. Ha mások lennének a körülmények, soha nem adtam volna el. De van két nagyon-nagyon jó pásztorkutyám, ezért végül eldönöttem, hogy eladom” – magyarázta Emma Gray.
Megan az északkelet-angliai mezőkön terelgetett juhokat, ám most az Egyesült Államokba, Oklahomába kerül, ahol wagyu marhák terelése lesz a feladata.

A világ legdrágább pásztrokutyája
A világ legdrágább pásztorkutyája az átlagos ár több mint kilencszereséért kelt el (A kép illusztráció)

A kiképzett pásztorkutyák átlagosan kétezer fontba kerülnek. Emma Gray a pénteken tartott aukció után elmondta, hogy ellenőriznie kellett az árat. „Fel kellett hívnom a vevőt, hogy biztos legyek abban, nem tréfáról van-e szó, és nem csupán álmodom. Utána elmentem a Marks and Spencerbe és csirkét vettem Megannek, majd megengedtem neki, hogy a párnámon aludjon” – tette hozzá. (MTI)

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá