Karomvágás – így csinálják a profik

Angol nyelvű videón a karomvágás trükkjei

A McCann Dog Training angol nyelvű videójából megtudhatod, hogyan lehet lebonyolítani a karomvágást úgy, hogy kellemes élmény legyen számodra és négylábú „vendég” számára is.

„Levágod a kutya karmát? ” „Isten őrizz, dehogy!” – ez a párbeszéd zajlott le az egyik kezdő tanuló és a McCann Dog Training egyik oktatója között az egyik tanfolyamon. A lány rettegett a karomvágástól, és meg is magyarázta, miért: „Az utolsó kutyám olyan erősen küzdött, hogy el kellett kábítani, hogy le tudjuk vágni a karmát. Szörnyű volt.”

Egy ilyen élmény valóban nem kellemes, de egy kis tudással és gyakorlattal el lehet érni, hogy a karomvágás ne legyen mumus. Annál is inkább szükség van erre, mert ahhoz, hogy egy kutya lába egészséges legyen, rendszeresen kell vágni a karmát.

Erre kell odafigyelni karomvágás során

A folyamat a videóban megtekinthető, de emlékeztetünk néhány dologra.

  • Ne vágd a karmott túl rövidre, nehogy fájdalmat okozz az állatnak és megsértsd az ereket.
  • Gondolj arra is, hogy néhány kutyának farkaskarma is van, bár a tenyésztők ezt az állat néhány napos korában általában eltávolítják. A farkaskarom szintén gondozást igényel. Az alsó lábszáron – esetleg elöl és hátul – kell keresned őket.

Most már nincs más hátra, indíts el a videót és lesd el a karomvágás trükkjeit! 🙂 A videó akkor is hasznos, ha nem beszéled a nyelvet.

EZEN a linken találsz egy másik videót az otthoni karomvágásról.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a cikk:
  •  
  •   
  •  

Legutóbbi bejegyzések

Szólj hozzá